Ovocňák s.r.o.

Složení: 100% jablko
Látky obsažené v jablku jsou velmi různorodé a velmi cenné. Jablka obsahují vodu, vitaminy jako provitamin A, vitaminy B1, B2, B3, B6, kyselinu listovou, vitamin C, vitamin E ale také flavonidy – pigmentové látky, minerální látky, stopové prvky a bioaktivní substance, které jsou nepostradatelnou součástí zdravé výživy a pektin. Jablka obsahují 3 až 16 % cukrů na 100 g čerstvé hmoty.

Složení: 80 % jablečná dřeň a 20 % hrušková dřeň
Super zdravá svačinka v podobě sušené dřeně ze 100% ovoce BEZ jakýchkoliv přidaných látek navíc.
V hruškách se nachází malé množství vitaminu C, E a B, jakož i důležité minerály: draslík, hořčík a železo. Taktéž jsou hrušky dobrým zdrojem stopových prvků: mědi, manganu a v menší míře i zinku. Obsah vitaminu a minerálů je v hruškách jen o málo větší než v jablkách. Hrušky jsou známé svým vysokým obsahem sacharidů a zároveň nízkým obsahem proteinů a tuků. Ze sacharidů v nich převládá fruktóza. Dále hrušky obsahují organické kyseliny, jejichž množství je nižší než v jablkách, a výrazné množství taninů.

Složení: jablečná a jahodová dřeň
Jahody jsou zdrojem řady důležitých vitaminů. V největší koncentraci v nich nalezneme vitamin C, mocný antioxidant. Obsah vitaminu C je v jahodách srovnatelný s citrusovými plody. Dále obsahují kyselinu listovou a beta-karoten, základní kámen pro syntézu vitaminu A, dalšího antioxidantu. V menší míře se v jahodách nacházejí i některé vitaminy skupiny B a vitamin E. Jahody jsou také bohaté na kyselinu listovou a draslík, navíc žádné tuzemské ovoce není tak bohaté na mangan.

Složení: jablečná a malinová dřeň
Maliny jsou úžasným zdrojem vitaminu C, manganu a vlákniny. Tělo z nich může dočerpat ale i další látky, jako je měď, vitamín K, kyselina pantothenová, biotin, vitamin E, hořčík, foláty (tedy součást vitaminu B), omega-3, nenasycené mastné kyseliny či draslík.

Složení: jablečná a meruňková dřeň
Ačkoli sušené meruňky jsou kaloricky bohatší (jsou vyschlé, tedy "koncentrované"), oproti čerstvým mají navrch. Obsahují betakaroten, velké množství draslíku, bóru a železo. Sušené meruňky také obsahují procentuálně větší množství vlákniny než čerstvé a nemají prakticky žádný sodík ani tuk.

Složení: jablečná a višňová dřeň
Super zdravá svačinka v podobě sušené dřeně ze 100% ovoce BEZ jakýchkoliv přidaných látek navíc.
Višně obsahují sice menší množství vitamínů, ale jsou známé jako zdroj minerálních a stopových látek, které si tělo nedokáže vytvořit samo. Zejména jód, vápník, železo či draslík. Višně zároveň dokáží na sebe vázat škodlivé látky a tím nám pomáhají čistit krev, játra a ledviny.

Složení: 50% jablečná dřeň, 50% hrušková dřeň
Hrušky jsou typickou plodinou mírného pásma. Jsou to plody s vyšším obsahem sacharidů, v nichž převládá fruktóza. V kosmetice se hojně využívá výtažek z hrušek. Chuť i aroma jednotlivých šarží se lehce liší podle skladby odrůd a stupně konzumní zralosti.

Složení: 80% jablečná a 20% meruňková dřeň
Meruňky byly známy v Číně již asi 2 000 let před našim letopočtem. Meruňky patří z hlediska výživových a biologických hodnot k nejcennějšímu peckovému ovoci. Obsahují kromě jiného i důležitý beta - karoten (provitamín A). Žlutočervený vzhled poskytují rostlinná barviva, antokyany, která se koncentrují ve slupce i v dužině během zrání.

Složení: 80% jablečná dřeň, 20% mrkvová dřeň
Mrkev je považována za zlatý důl přírodních vitamínů a látek. Jak všichni jistě víme, žádná jiná rostlina neobsahuje tolik beta-karotenů jako mrkev. Pyré z mrkve je jednám z prvních jídel, která jako člověk v životě dostaneme. Je tak velmi oblíbenou ovocno-zeleninovou svařinkou. Pyré jablko-mrkev je vyráběna z rané odrůdy mrkve, nazývané karotka. Je příjemně sladká s velmi pěknou vůní.

Složení: 80 % jablečná a 20 % jahodová šťáva
Jahody jsou zdrojem řady důležitých vitaminů. V největší koncentraci v nich nalezneme vitamin C, mocný antioxidant. Obsah vitaminu C je v jahodách srovnatelný s citrusovými plody. Dále obsahují kyselinu listovou a beta-karoten, základní kámen pro syntézu vitaminu A, dalšího antioxidantu. V menší míře se v jahodách nacházejí i některé vitaminy skupiny B a vitamin E. Jahody jsou také bohaté na kyselinu listovou a draslík, navíc žádné tuzemské ovoce není tak bohaté na mangan.

Složení: 80 % jablečná a 20 % višňová šťáva
Toto ovoce obsahuje velké množství jódu, dále mají 80% vody, vitamin C, E a B, karoten, železo, hořčík, zinek, třísloviny.
Čím je plod tmavší, tím vyšší obsah cenných minerálů má. Jde hlavně o draslík, vápník, hořčík a fosfor a o stopové prvky jako železo, zinek a měď. Ovocné kyseliny, které jsou obsaženy více ve višních než v třešních.
Stránka 1 z 1 - 24 položek celkem