Ovocné

19 položek celkem
borůvková šťáva
144 Kč

Plody borůvek obsahují mimořádnou koncentraci vitaminů, minerálů a jiných účinných látek. Borůvkové plody jsou mimořádně užitečné i pro dospělé. 

Kód: 5152
brusinková šťáva
144 Kč

Brusinkové šťáva obsahuje mnoho vitamínů a zdraví prospěšných látek.

Kód: 5151
bf3db724db0fe71423952e8d927e06218c66e44b
144 Kč

Goji = Kustovnice čínská

Bobule goji berry jsou unikátním antioxidantem s vysokým obsahem zeaxantinu, luteinu, xantofylu, lykopenu, kryptoxantinu a beta karotenu. Kromě toho je v nich například i vitamín C, B a E, vzácné esenciální kyseliny, betain a solvativon. Není tedy divu, že mají goji účinky na celou řadu neduhů.

Kód: 3747
medium 5dfc2c349a42c692efffc13d253b072eb2b3e405
76 Kč
Složení 100% mrkvová šťáva přímo vylisovaná.
Kód: 4074
100 % jablko 200 ml
37 Kč

Složení:100 % jablko

Látky obsažené v jablku jsou velmi různorodé a velmi cenné. Jablka obsahují vodu, vitamíny, minerální látky, stopové prvky a bioaktivní substance, které jsou nepostradatelnou součástí zdravé výživy.

Důvodem je vysoký obsah sekundárních rostlinných látek, jako jsou fenolové kyseliny a flavonoidy. Obsahují pektin, který váže v žaludku tuky a cholesterol.

Jablka obsahují 3 až 16 % cukrů na 100 g čerstvé hmoty. Z tohoto důvodu lze hovořit o jablku jako o ideálním dodavateli energie.

Kód: 392
jablko černý rybíz 200 ml
37 Kč

Složení: 80 % jablečná šťáva a 20 % šťáva z černého rybízu

Černý rybíz obsahuje desetkrát více vitaminu C než citrony. Důležitý je rutin ze skupiny vitaminů P. V rybízu najdeme i vitamíny skupiny B. Co se týče minerálů, je v něm zejména vápník a železo, dále hořčík, draslík a mangan.

V lidovém léčitelství se používá proti zánětům, zejména v krku a ústní dutině. Pokud si tak dopřejete sto gramů černého rybízu, hravě překročíte denní dávku vitamínu C!

Na černý rybíz by si však měli dát pozor lidé, kteří trpí nadměrným překyselením žaludku nebo pálením žáhy.

Kód: 389
jablko červena řepa 200 ml
37 Kč

Složení: 80 % jablečná a 20 % řepná šťáva

Řepa obsahuje mnoho pektinu. Má poměrně vysoký obsah bílkovin s cennými aminokyselinami. Ze známých druhů zelenin má nejvyšší obsah železa a mědi. Má vysoký obsah zinku, jódu a manganu, najdeme v ní draslík, hořčík i fluor, kobalt, lithium a vanad.

Kód: 390
jablko hruška 200 ml
46 Kč

Složení: 50 % jablečná a 50 % hrušková šťáva

V hruškách se nachází malé množství vitaminu C, E a B, jakož i důležité minerály: draslík, hořčík a železo. Taktéž jsou hrušky dobrým zdrojem stopových prvků: mědi, manganu a v menší míře i zinku. Obsah vitaminu a minerálů je v hruškách jen o málo větší než v jablkách. Hrušky jsou známé svým vysokým obsahem sacharidů a zároveň nízkým obsahem proteinů a tuků. Ze sacharidů v nich převládá fruktóza. Dále hrušky obsahují organické kyseliny, jejichž množství je nižší než v jablkách, a výrazné množství taninů.

Kód: 5439
jablko jahody 200 ml
37 Kč

Složení: 80 % jablečná a 20 % jahodová šťáva

 

Jahody jsou zdrojem řady důležitých vitaminů. V největší koncentraci v nich nalezneme vitamin C, mocný antioxidant. Obsah vitaminu C je v jahodách srovnatelný s citrusovými plody. Dále obsahují kyselinu listovou a beta-karoten, základní kámen pro syntézu vitaminu A, dalšího antioxidantu. V menší míře se v jahodách nacházejí i některé vitaminy skupiny B a vitamin E. Jahody jsou také bohaté na kyselinu listovou a draslík, navíc žádné tuzemské ovoce není tak bohaté na mangan.

Kód: 393
jablko lesní směs 250ml
46 Kč

Složení: 80% jablečná, 6,6% jahodová, 6,6% malinová a 6,6% šťáva z černé jeřabiny

Tento mošt je vyvážená směs jablka, jahody, maliny a černé jeřabiny (arónie).

Kód: 396
jablko mrkev 200 ml
37 Kč

Složení: 80 % jablečná a 20 % mrkvová šťáva

Mrkev je považována za zlatý důl přírodních vitamínů a látek. Jak všichni jistě víme, žádná jiná rostlina neobsahuje tolik beta-karotenů jako mrkev. V lidském těle je beta-karoten přeměněn na vitamin A. Kromě zmiňovaných beta-karotenů najdeme v karotce velké množství listové kyseliny, která je důležitá pro správný metabolismus tuků. Mrkev je také výborným zdrojem přírodního hořčíku. Dále v karotce najdeme také vitaminy C, B, E, D a K, proteiny, draslík, vápník, fosfor, zinek, hliník, sodík, mangan, železo, měď a spoustu dalších minerálů.

Kód: 391
jablko rakytnik 250 ml
46 Kč

90% jablečná a 10% rakytníková šťáva

Rakytník řešetlákový je keř nebo menší strom vyskytující se hlavně v Číně, Mongolsku, Nepálu a na Sibiři. V tibetské tradiční medicíně patří mezi vysoce efektivní regenerační prostředek.

Rakytník je rostlina s velmi širokým spektrem účinku. Používají se v prevenci při extrémních pracovních podmínkách. Rakytník obsahuje 10x více vitamínu C než pomeranč. Vědci uvádějí, že denní doporučenou dávku vitaminu C pokryje jedna jediná bobulka. Kromě toho je rakytník zásobárnou vitaminu A.

Plody rakytníku jsou přirozeným koncentrátem všech nejdůležitějších vitamínů.

 

Kód: 5440
jablko višeň 200 ml
37 Kč

Složení: 80 % jablečná a 20 % višňová šťáva

Toto ovoce obsahuje velké množství jódu, dále mají 80% vody, vitamin C, E a B, karoten, železo, hořčík, zinek, třísloviny.

Čím je plod tmavší, tím vyšší obsah cenných minerálů má. Jde hlavně o draslík, vápník, hořčík a fosfor a o stopové prvky jako železo, zinek a měď. Ovocné kyseliny, které jsou obsaženy více ve višních než v třešních.

Kód: 394
ovocne platky cerny rybiz 20g
30 Kč

Složení: 80% jablečná a 20% rybízová dřeň

  • černý rybíz obsahuje 10x více vitaminu C než citrony
  • rafinovaná kyselá chuť láká děti i dospělé
  • pomůže doplnit vápník a železo
Kód: 8166
pyre sroubovaci
33 Kč

100 % jablečné pyré

Čisté ovocné pyré bez přidaného cukru či konzervantů. Chuť jednotlivých šarží se může lišit v závislosti na použitých odrůdách jablek. Nejčastěji zpracováváme odrůdy Golden Delicious, Idared, Fuji, Pinova...

Jablka jsou naše nejvýznamnější domácí ovoce. Volně rostoucí jabloně dosahují výšky až 10 m. Existuje téměř 2000 kulturních odrůd jabloní. Jablka se už v 16.století od nás vyvážela do ciziny. Jablko téměř neobsahuje bílkoviny, avšak mnoho vody, málo sacharidů a stopových prvků, zato sestává až 30% z pektinu, účinné vlákniny.

 

Kód: 403
hruška
33 Kč

Složení: 50% jablečná dřeň, 50% hrušková dřeň

Hrušky jsou typickou plodinou mírného pásma. Jsou to plody s vyšším obsahem sacharidů, v nichž převládá fruktóza. V kosmetice se hojně využívá výtažek z hrušek. Chuť i aroma jednotlivých šarží se lehce liší podle skladby odrůd a stupně konzumní zralosti.

Kód: 406
jahoda
33 Kč

80% jablečné pyré, 20% jahodové pyré

Báječná chuť jahod přitahuje nejen děti. Nejlepší jsou samozřejmě čerstvé. Ovšem skvělé jsou i jahodové moučníky a chlazené jablko-jahodové pyré s piškoty a pudinkem se uplatní i jako osvěžující dezertík na dětské párty.

Kód: 404
meruňka
33 Kč

Složení: 80% jablečná a 20% meruňková dřeň

Meruňky byly známy v Číně již asi 2 000 let před našim letopočtem. Meruňky patří z hlediska výživových a biologických hodnot k nejcennějšímu peckovému ovoci. Obsahují kromě jiného i důležitý beta - karoten (provitamín A). Žlutočervený vzhled poskytují rostlinná barviva, antokyany, která se koncentrují ve slupce i v dužině během zrání.

Kód: 405
rakytní šťáva
144 Kč

Rakytník patří k nejbohatším zdrojům vitamínu C v našich podnebných podmínkách. Je vhodný k přímé spotřebě nebo ředěné s vodou. Vhodné i do nápojů, minerálních vod, čaje, tvarohu, jogurtu, müsli i cukrovinek. Rakytníková šťáva má významné biostimulační účinky na organismus. 

Kód: 5153