Vhodné použití ve všech případech, ve který se používá běžný řepný rafinovaný cukr. Lze použít místo bílého cukru, je světlý a nebarví těsto. Čím tmavší třtinový cukr, tím má větší obsah zbytkové melasy a je zdravější.
Vhodné použití ve všech případech, ve který se používá běžný řepný rafinovaný cukr. Lze použít místo bílého cukru, je světlý a nebarví těsto. Čím tmavší třtinový cukr, tím má větší obsah zbytkové melasy a je zdravější.
Čekankové slazení pro děti je novinkou na trhu sladidel. Jedná se o sladidlo nové generace vyrobené unikátní patentovanou metodou z kořene čekanky. Vyniká mimořádně vysokým obsahem prospěšné vlákniny a glykemickým indexem menším než 5.
Erythritol je zdravější náhrada běžných sladidel. Sladí stejně jako běžný cukr, ale neobsahuje téměř žádné kalorie. Jeho glykemický index je 0 a díky tomu neovlivňuje hladinu cukru v krvi. Je tedy vhodný pro diabetiky a při Low Carb stravování. Použít ho můžete při vaření, pečení i slazení nápojů. Erythritol je vyráběn fermentací glukózy a jde tedy o čistě přírodní sladidlo. Nijak neohražuje zdraví zubů, jelikož nezpůsobuje zubní kaz.
Fruktóza neboli ovocný cukr je přírodní sladidlo vyskytující se v ovoci, medu a je součástí třtinového cukru. Sladivost má o 30% vyšší než řepný cukr. Je vynikající zejména na pečení, vaření a zavařování. Hodí se k doslazování nápojů a pokrmů, náplní do moučníků a podobně.
Ječmenný slad je zdravou náhražkou klasického bílého cukru, který nestimuluje slinivku, tudíž šetří naše tělo a je vhodný pro diabetiky. Jeho konzistence je podobná medu.