LUŠTĚNINY a OBILOVINY

test 

Obiloviny (pšenice, žito, ječmen, oves, kukuřice, rýže, proso a pohanka) jsou semena jednoletých ušlechtilých travin. Protože se z obilí vyrábí mouka a z mouky chléb, je nejdůležitější kulturní rostlinou. Obilí se využívá:

–       k výrobě mouky a mlýnských výrobků (pšenice, žito)

–       k úpravě samostatných pokrmů nebo příloh k jídlům (rýže, pohanka)

–       při výrobě šrotu (pšenice, kukuřice)

–       při výrobě piva a lihu (ječmen, žito, rýže)

–       při výrobě kávovin (žito, ječmen)

–       jako krmiva pro hospodářské zvířectvo

14 položek celkem
512cbb9178b92fcbea4435777af0de1c63e6c931
49 Kč

Černá čočka svými drobnými zrnky i barvou připomíná kaviár, čímž si zasloužila i své jméno. Černá čočka svými drobnými zrnky i barvou připomíná kaviár, čímž si zasloužila i své jméno. Navíc je to luštěnina vskutku luxusní, protože má jemnou oříškovou chuť a perfektní nutriční profil. Na 100 g má dvojnásobné množství bílkovin než třeba tofu, spoustu vlákniny a její černý pigment obsahuje antioxidanty. 

Kód: 3429
čočka červená 200g
21 Kč
Ideální do polévek, salátů i jako příloha. Rychlá příprava, vařená do 15 minut bez namáčení.
Kód: 5776
medium 64cc38f40099f0d58b8ca05130f86bf41d478f3c
36 Kč
Ideální do polévek, salátů i jako příloha. Rychlá příprava, vařená do 15 minut bez namáčení.
Kód: 3435
čočka zelená
37 Kč

Výborná jako příloha, skvělá do salátů a polévek. Má výraznou chuť, výbornou nutriční hodnotu a především nízký glykemický index.

 

Kód: 5778
fazole adzuki natural
33 Kč

Fazole adzuki jsou malá, asi půl centimetrová semena z jednoleté rostliny vigna hranatá (Vigna angularis). Nejčastěji bývají červená, nicméně existují i v jiných barevných variantách. 

Kód: 5808
fazole černé oko
57 Kč

Fazole dostala svůj název podle charakteristické černé nebo žluté skvrny na krémově bílém podkladu. Má příjemnou lehce oříškovou chuť, trochu připomíná cizrnu. Vychutnejte si ji v biokvalitě v polévce, salátu nebo v pomazánce.

Kód: 5810
hrách žlutý půlený
55 Kč

Hrách je nevýznamnější a nejrozšířenější luštěninou u nás. Česko má přímo svoji „hrachovou“ historii. Hrách se připravoval na mnoho způsobů - o velikonocích si lidé tradičně pražili pučálku a husté hrachové kaše či zapečený hrách s kroupami v podobě šouletu se na stole objevovaly velmi často. Je velmi sytý a vydatný, tělu dodává bílkoviny a má nízký glykemický index.

Kód: 5816
jáhly
26 Kč
Jáhly jsou vyloupaná zrnka prosa (malé žluté kuličky) a patří mezi nejstarší plodiny, protože jsou výživné a lehce stravitelné. Jáhly jsou zdrojem sacharidů, proteinů, tuků, vlákniny, kyseliny křemičité, vitamínů skupiny B (B1, B2, B3, B6, B9) a minerálů (fluoru, fosforu, síry, železa, draslíku, zinku a hořčíku). 
Kód: 5739
ječné kroupy
38 Kč

Ječné kroupy - základ tradiční slovanské kuchyně Ječné kroupy jsou opět trendy. Naši předci je měli na stole velmi často a věděli proč. Ječné kroupy vás překvapí svou křupavou strukturou a jedinečnou chutí, dodají vám pomalu se uvolňující energii, sílu a vitalitu. Získáte v nich perfektní surovinu na tradiční české pokrmy, houbového kubu či skvělou zavářku do polévek.

Kód: 1497
kuskus natural 250g
29 Kč

Kuskus je přirozeně bezvaječná těstovina, vyrobena ze sušené, pšeničné krupice.

Kód: 5895
medium 3196f1d65bb792222dea5fc53cf2d2f8171c2ca4
41 Kč

Kuskus je přirozeně bezvaječná těstovina, vyrobena ze sušené, pšeničné krupice.

Kód: 4254
kuskus celozrnn
31 Kč

Kuskus je přirozeně bezvaječná těstovina, vyrobena ze sušené, celozrnné pšeničné krupice.

Kód: 4255
mungo zelene
33 Kč
Fazole mungo jsou zhruba pětimilimetrová semena z teplomilné rostliny vigna zlatá (Vigna radiata), jejíž domovinou je Asie. Tato luštěnina každopádně svým vzhledem i chutí připomíná klasický hrášek. Fazole mungo působí kladně na obranyschopnost organismu a na trávící soustavu. Konzumují se buď vařené nebo v lepším případě naklíčené např. v salátech.
Kód: 5924
buckwheat 2884501 340
94 Kč

Složení: mechanicky loupaná pohanka -  možno vkládat do košíku násobky 10g : 0,01 = 10g ; 0,1 = 100g

Bez alergenů

Kód: 3989

Luštěniny a obiloviny. Široký výběr surovin na vaření - čočka, hrách, soja, fazole, rýže, otruby, vločky a kuskus.