složení: hrubě mletá tvrdá pšenice BIO předvařená 48%, quinoa bílá BIO 40%, quinoa červená BIO 12%
Alergeny zvýrazněny tučně.
Kód: 12543
složení: čočka černá (beluga)
Bez alergenů.
Kód: 3429
složení: čočka černá beluga BIO drobnozrnná
Kód: 12561
složení: čočka černá beluga BIO
Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
Kód: 12518
složení: čočka červená loupaná půlená
Bez alergenů
Kód: 6683
složení: čočka červená loupaná půlená
Bez alergenů
Kód: 12494
složení: čočka červená loupaná celá BIO
Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
Kód: 12497
složení: čočka červená neloupaná celá BIO
Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
Kód: 12498
složení: čočka červená neloupaná celá BIO
Bez lepku. Může obsahovat stopy sezamu.
Kód: 12511
složení: čočka červená neloupaná
Kód: 12520
složení: čočka červená loupaná půlená
Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
Kód: 12496
složení: čočka červená loupaná půlená BIO
Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
Kód: 12495
složení: čočka červená loupaná půlená
Bez alergenů.
Kód: 12537
složení: čočka tmavozelená BIO neloupaná
Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
Kód: 12519
složení: čočka zelená BIO
Bez lepku. Může obsahovat stopy sezamu.
Kód: 12514
složení: čočka zelená velkozrnná
Kód: 12517
Fazole adzuki jsou malá, asi půl centimetrová semena z jednoleté rostliny vigna hranatá (Vigna angularis). Nejčastěji bývají červená, nicméně existují i v jiných barevných variantách.
Kód: 5808
Fazole dostala svůj název podle charakteristické černé nebo žluté skvrny na krémově bílém podkladu. Má příjemnou lehce oříškovou chuť, trochu připomíná cizrnu. Vychutnejte si ji v biokvalitě v polévce, salátu nebo v pomazánce.
Kód: 5810
Hrách je nevýznamnější a nejrozšířenější luštěninou u nás. Česko má přímo svoji „hrachovou“ historii. Hrách se připravoval na mnoho způsobů - o velikonocích si lidé tradičně pražili pučálku a husté hrachové kaše či zapečený hrách s kroupami v podobě šouletu se na stole objevovaly velmi často. Je velmi sytý a vydatný, tělu dodává bílkoviny a má nízký glykemický index.
Kód: 5816
Jáhly jsou vyloupaná zrnka prosa (malé žluté kuličky) a patří mezi nejstarší plodiny, protože jsou výživné a lehce stravitelné. Jáhly jsou zdrojem sacharidů, proteinů, tuků, vlákniny, kyseliny křemičité, vitamínů skupiny B (B1, B2, B3, B6, B9) a minerálů (fluoru, fosforu, síry, železa, draslíku, zinku a hořčíku).
Kód: 5739
Ječné kroupy - základ tradiční slovanské kuchyně Ječné kroupy jsou opět trendy. Naši předci je měli na stole velmi často a věděli proč. Ječné kroupy vás překvapí svou křupavou strukturou a jedinečnou chutí, dodají vám pomalu se uvolňující energii, sílu a vitalitu. Získáte v nich perfektní surovinu na tradiční české pokrmy, houbového kubu či skvělou zavářku do polévek.
Kód: 1497
Kuskus je přirozeně bezvaječná těstovina, vyrobena ze sušené, pšeničné krupice.
Kód: 5895
Kuskus je přirozeně bezvaječná těstovina, vyrobena ze sušené, pšeničné krupice.
Kód: 4254
Kuskus je přirozeně bezvaječná těstovina, vyrobena ze sušené, celozrnné pšeničné krupice.
Kód: 4255
test
Obiloviny (pšenice, žito, ječmen, oves, kukuřice, rýže, proso a pohanka) jsou semena jednoletých ušlechtilých travin. Protože se z obilí vyrábí mouka a z mouky chléb, je nejdůležitější kulturní rostlinou. Obilí se využívá:
– k výrobě mouky a mlýnských výrobků (pšenice, žito)
– k úpravě samostatných pokrmů nebo příloh k jídlům (rýže, pohanka)
– při výrobě šrotu (pšenice, kukuřice)
– při výrobě piva a lihu (ječmen, žito, rýže)
– při výrobě kávovin (žito, ječmen)
– jako krmiva pro hospodářské zvířectvo