32 položek celkem
amarant
53 Kč

Amarant je přirozeně bezlepková pseudoobilovina. Dobře se kombinuje s rýží a jinými obilovinami. Lze z něj udělat domácí popcorn nebo připravit skvělé rizoto. Vychutnejte si ho v biokvalitě.

Kód: 5741
89 Kč

složení: hrubě mletá tvrdá pšenice BIO předvařená 48%, quinoa bílá BIO 40%, quinoa červená BIO 12%

Alergeny zvýrazněny tučně. 

Kód: 12543
512cbb9178b92fcbea4435777af0de1c63e6c931
49 Kč

složení: čočka černá (beluga)

Bez alergenů.

Kód: 3429
84 Kč

složení: čočka černá beluga BIO drobnozrnná

Tato čočka byla vypěstovaná na severních kanadských planinách. Beluga drží po uvaření skvěle tvar a přebírá jiné chuti.

Kód: 12561
119 Kč

složení: čočka černá beluga BIO

Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.

Kód: 12518
čočka červená 200g
24 Kč

složení: čočka červená loupaná půlená

Bez alergenů

Kód: 6683
čočka červená 200g
38 Kč

složení: čočka červená loupaná půlená

Bez alergenů

Kód: 12494
74 Kč

složení: čočka červená loupaná celá BIO

Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.

Kód: 12497
86 Kč

složení: čočka červená neloupaná celá BIO

Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.

Kód: 12498
64 Kč

složení: čočka červená neloupaná celá BIO

Bez lepku. Může obsahovat stopy sezamu.

Kód: 12511
43 Kč

složení: čočka červená neloupaná

Kód: 12520
58 Kč

složení: čočka červená loupaná půlená

Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.

Kód: 12496
81 Kč

složení: čočka červená loupaná půlená BIO

Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.

Kód: 12495
46 Kč

složení: čočka červená loupaná půlená

Bez alergenů. 

Kód: 12537
103 Kč

složení: čočka tmavozelená BIO neloupaná

Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.

Kód: 12519
82 Kč

složení: čočka zelená BIO

Bez lepku. Může obsahovat stopy sezamu.

Kód: 12514
51 Kč

složení: čočka zelená velkozrnná

Kód: 12517
fazole adzuki natural
33 Kč

Fazole adzuki jsou malá, asi půl centimetrová semena z jednoleté rostliny vigna hranatá (Vigna angularis). Nejčastěji bývají červená, nicméně existují i v jiných barevných variantách. 

Kód: 5808
fazole černé oko
57 Kč

Fazole dostala svůj název podle charakteristické černé nebo žluté skvrny na krémově bílém podkladu. Má příjemnou lehce oříškovou chuť, trochu připomíná cizrnu. Vychutnejte si ji v biokvalitě v polévce, salátu nebo v pomazánce.

Kód: 5810
hrách žlutý půlený
55 Kč

Hrách je nevýznamnější a nejrozšířenější luštěninou u nás. Česko má přímo svoji „hrachovou“ historii. Hrách se připravoval na mnoho způsobů - o velikonocích si lidé tradičně pražili pučálku a husté hrachové kaše či zapečený hrách s kroupami v podobě šouletu se na stole objevovaly velmi často. Je velmi sytý a vydatný, tělu dodává bílkoviny a má nízký glykemický index.

Kód: 5816
jáhly
35 Kč
Jáhly jsou vyloupaná zrnka prosa (malé žluté kuličky) a patří mezi nejstarší plodiny, protože jsou výživné a lehce stravitelné. Jáhly jsou zdrojem sacharidů, proteinů, tuků, vlákniny, kyseliny křemičité, vitamínů skupiny B (B1, B2, B3, B6, B9) a minerálů (fluoru, fosforu, síry, železa, draslíku, zinku a hořčíku). 
Kód: 5739
ječné kroupy
38 Kč

Ječné kroupy - základ tradiční slovanské kuchyně Ječné kroupy jsou opět trendy. Naši předci je měli na stole velmi často a věděli proč. Ječné kroupy vás překvapí svou křupavou strukturou a jedinečnou chutí, dodají vám pomalu se uvolňující energii, sílu a vitalitu. Získáte v nich perfektní surovinu na tradiční české pokrmy, houbového kubu či skvělou zavářku do polévek.

Kód: 1497
kuskus natural 250g
29 Kč

Kuskus je přirozeně bezvaječná těstovina, vyrobena ze sušené, pšeničné krupice.

Kód: 5895
medium 3196f1d65bb792222dea5fc53cf2d2f8171c2ca4
41 Kč

Kuskus je přirozeně bezvaječná těstovina, vyrobena ze sušené, pšeničné krupice.

Kód: 4254
Nahoru
Další produkty

test 

Obiloviny (pšenice, žito, ječmen, oves, kukuřice, rýže, proso a pohanka) jsou semena jednoletých ušlechtilých travin. Protože se z obilí vyrábí mouka a z mouky chléb, je nejdůležitější kulturní rostlinou. Obilí se využívá:

–       k výrobě mouky a mlýnských výrobků (pšenice, žito)

–       k úpravě samostatných pokrmů nebo příloh k jídlům (rýže, pohanka)

–       při výrobě šrotu (pšenice, kukuřice)

–       při výrobě piva a lihu (ječmen, žito, rýže)

–       při výrobě kávovin (žito, ječmen)

–       jako krmiva pro hospodářské zvířectvo