Ocet jablečný Burkhardt 750ml - Natural Jihlava
Kód: 1149Detailní popis produktu
Obsah kyseliny octové: 5% získané přírodní cestou.
Výživové údaje na 100 ml výrobku: neuvedeno
Energie: kJ / kcal
Tuky: g, z toho nasycené mastné kyseliny: g
Sacharidy: g, z toho cukry: g
Bílkoviny: g
Sůl: g
Balení: 750 ml ve skleněné lahvi
Skladování: při pokojové teplotě
Trvanlivost: neuvedeno
Výrobce: Natural Jihlava s.r.o., Humpolecká 286/28, 586 01, Jihlava
Země původu: Německo
Jablečný ocet je výborná konzervační látka. Proto se hodí při zavařování okurek, paprik, hub a další zeleniny. S jablečným octem můžete vytvořit i vynikající, trochu ostřejší marinády na maso. Že jablečný ocet nevyužijete při pečení? Omyl! Trošku ho přidejte do těsta a výsledek bude stát za to. Nadýchaná buchta, sušenky či koláče a chuťově nebude po octu ani památky. Lze užívat také denně jednu lžičku při detoxikaci.
Celá čerstvá jablka se rozdrtí a nechají se v nádobě kvasit. Poté se obsah přecedí a získává se hustá tekutina medové až hnědé barvy, kterou známe jako jablečný ocet. Jablečný ocet díky šetrnému zpracování obsahuje vitamín C, B1, B2, B6 i biotin. Z minerálů zejména draslík, ale i železo, vápník a fosfor. V jablečném octu najdete i pektin, některé zástupce aminokyselin a antioxidanty.
Jako pití: 2 čajové lžičky octa a 2 čajové lžičky medu s vodou denně před jídlem. Používejte k dochucení salátů a mnoha jídel. Jako přísada do koupelí: 1–2 dl jablečného octa do vody na koupání nebo k opláchnutí hlavy po umytí.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ocet |
---|---|
Hmotnost: | 0.75 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.