Uzený bok z komína 1kg - Libor Novák
Kód: 580Související produkty
Detailní popis produktu
Vybraný kus bůčku zauzený unikátní "komínovou" metodou. Maso je nejprve naloženo tak, jak to dělali staří mistři uzenáři, tedy pouze nasolené, volně ložené a zalité slaným lákem. Po patřičném vyzrání následuje uzení na bukovém dřevě ze Šumavy, proto i po bukovém dřevě voní. Stačí ochutnat pár plátků a poznáte ten rozdíl. Výrobek byl za své vynikající chuťové vlastnosti několikrát oceněn, například v soutěži "Chutná hezky jihočesky".
My jej nejčastěji jíme vyškvařený na kostičky do brynzových halušek, do hlávkového salátu nebo nastudeno na chleba s hořčicí.
Cena je uvedena za 1 kilogram. Orientační hmotnost 1 kusu je cca 0,75 kg.
Na 100g hotového výrobku bylo použito 140g masa.
Výživové údaje na 100g výrobku:
Energie: 1460 kJ/353 kcal
Tuky: 32 g, z toho nasycené mastné kyseliny 8,3 g
Sacharidy: <1 g, z toho cukry <0,5 g
Bílkoviny: 16 g
Sůl: 3,5 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Maso a uzeniny |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.