Ovocňák mošt šroubovací - jablko-černý rybíz 200ml

Kód: 389
2 hodnocení
37 Kč 18,50 Kč / 100 ml

Složení: 80 % jablečná šťáva a 20 % šťáva z černého rybízu

Černý rybíz obsahuje desetkrát více vitaminu C než citrony. Důležitý je rutin ze skupiny vitaminů P. V rybízu najdeme i vitamíny skupiny B. Co se týče minerálů, je v něm zejména vápník a železo, dále hořčík, draslík a mangan.

V lidovém léčitelství se používá proti zánětům, zejména v krku a ústní dutině. Pokud si tak dopřejete sto gramů černého rybízu, hravě překročíte denní dávku vitamínu C!

Na černý rybíz by si však měli dát pozor lidé, kteří trpí nadměrným překyselením žaludku nebo pálením žáhy.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Látky obsažené v jablku jsou velmi různorodé a velmi cenné. Jablka obsahují vodu, vitamíny, minerální látky, stopové prvky a bioaktivní substance, které jsou nepostradatelnou součástí zdravé výživy. Důvodem je vysoký obsah sekundárních rostlinných látek, jako jsou fenolové kyseliny a flavonoidy. Obsahují pektin, který váže v žaludku tuky a cholesterol. Jablka obsahují 3 až 16 % cukrů na 100 g čerstvé hmoty.

Černý rybíz obsahuje desetkrát více vitaminu C než citrony. Důležitý je rutin ze skupiny vitaminů P. V rybízu najdeme i vitamíny skupiny B. Co se týče minerálů, je v něm zejména vápník a železo, dále hořčík, draslík a mangan.

V lidovém léčitelství se používá proti zánětům, zejména v krku a ústní dutině. Pokud si tak dopřejete sto gramů černého rybízu, hravě překročíte denní dávku vitamínu C!

Na černý rybíz by si však měli dát pozor lidé, kteří trpí nadměrným překyselením žaludku nebo pálením žáhy

Doplňkové parametry

Kategorie: Šťávy
Hmotnost: 0.2 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: