Třtinová melasa nesířená BIO 450g - BioNebio
Kód: 9693Detailní popis produktu
Výživové údaje na 100 g výrobku:
Energie: 1261 kJ / 297 kcal
Tuky: 0,2 g, z toho nasycené mastné kyseliny: <0,2 g
Sacharidy: 70 g, z toho cukry: 59 g
Bílkoviny: 3,7 g
Sůl: 0,04 g
Vápník: 250 mg, Hořčík 210 mg, Železo 13 mg
Balení: 450g ve sklenici
Skladování: Bez zvláštních požadavků na skladování.
Trvanlivost: uvedeno na obale
Dodavatel: bio nebio s.r.o., Průmyslová zóna 103, 267 51, Bavoryně, Česká republika
Země původu: Paraguay (Zemědělská produkce mimo EU)
BIO certifikace: CZ-BIO-001
Třtinová melasa je téměř černá sirupovitá hmota, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě třtinového cukru ze šťávy z cukrové třtiny. Třtinová šťáva přirozeně obsahuje kromě cukru též biologicky aktivní látky, potřebné k jeho strávení. Ty však zůstávají v sirupu, který zbývá po oddělení krystalků cukru ze zahuštěné třtinové šťávy, tedy v melase. Širšímu používání melasy brání její výrazná chuť, která většině lidí vadí. Ti proto dávají přednost přírodním třtinovým cukrům, kterým naopak dodává melasa příjemnou chuť a vůni. A to je i její tajemství. V malém množství má totiž melasa velmi příjemnou chuť a navíc zvýrazňuje přirozenou chuť pokrmu. Je proto škoda si melasu znechutit tím, že ji budeme konzumovat několik předepsaných lžiček denně. Její výraznou chuť využijeme nejlépe jako součást připravovaných jídel. Proto melasu nezavrhujte, dokud ji neochutnáte v perníku, závinu (skořice, jablka a ořechy její chuť výtečně doplňují), sušenkách či v pálivých směsích (spolu s kari nebo pálivými papričkami, s rajským protlakem a dokonce i hořčicí). Trochou melasy můžete dochutit mléko či jogurt jako zálivku müsli nebo kukuřičných lupínků, med nebo ovocné čaje. (Převzato z webu výrobce / dodavatele)
Doplňkové parametry
Kategorie: | Cukr |
---|---|
Hmotnost: | 0.55 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.