Sléz maurský květ 20g - Milota
Kód: 12642Detailní popis produktu
Balení: 20 nálevových sáčků á 1 g
Skladování: v suchu při teplotě do 25°C
Trvanlivost: viz obal, min. rok od data výroby
Výrobce: Milota s.r.o., Záhumenní 168, 742 85, Vřesina, ČR
Země původu: Česká republika
Příprava a užívání: 1 sáček na 200ml vařící vody, vyluhovat 10 minut. Popíjet 3x denně. Výrobek nenahrazuje pestrou stravu.
Vnitřní užití:
Z květu se obvykle přirpavuje zápar (10-15 g drogy na 5 dl vody, pít po 1-1,5 dl 2-4x denně).Méně často se sléz užívá samostatně, zpravidla se kombinuje s jinými drogami. Jeho účinek se potencuje příměsí ibišku, ale též třezalky, heřmánku, měsíčku nebo tymiánu.
Nejčastěji se podává nálev (zápar) z naťové drogy a to 4x denně šálek, aby protektivní účinek byl rovnoměrný. "Bylinářský čaj" lze popíjet i po doušcích z termosky během dne.
Aby se nezničily slizové látky, je někdy výhodnější použít studený nálev (macerát), který se přes noc vyluhoval. Přes den se pijí po doušcích dva až tři šálky mírně ohřátého čaje.
Zápar, odvar i macerát se připravuje z 2-3 plných lžic drogy (maximálně 5 g) na 5 dl vody. Toto množství představuje denní léčebnou dávku.
Sléz vyléčí i velmi houževnatou (jak se tvrdí nevyléčitelnou) chorobu - rozedmu plic, která navíc vyvolává i těžkou záduchu. Pijeme denně nejméně tři šálky čaje a na noc přikládáme na plíce a průdušky obklady ze zapařených a dobře ohřátých listů a květů.
Náš obyčejný sléz tedy neléčí jen záněty hrtanu, ale i zhoubná onemocnění hrtanu. V tomto případě vyluhujeme přes noc 2,5 l denně dávky, do každého 1/4 litru dáme vrchovatou čajovou lžičku bylinky. Ráno mírně zahřejeme a uschováme v termosce, kterou jsme napřed vypláchli horkou vodou. Během dne vypijeme po doušcích čtyři šálky a zbytek používáme jako kloktadlo, které se osvědčuje i proti vysychání v ústech, nose a hrtanu!.
Za velmi vhodnou lékovou formu je pokládán homeopatický čaj podle Kloudy, zejména ve vyšších potencích. (Převzato z webu výrobce!)
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čaje |
---|---|
Hmotnost: | 0.042 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.