Ovocňák mošt - jablko-černý rybíz šroubovací 200ml

389
Neohodnoceno
  • 1 z 2

80 % jablečná šťáva a 20 % šťáva z černého rybízu


21 Kč
Kategorie: Šťávy
 

Látky obsažené v jablku jsou velmi různorodé a velmi cenné. Jablka obsahují vodu, vitamíny, minerální látky, stopové prvky a bioaktivní substance, které jsou nepostradatelnou součástí zdravé výživy. Důvodem je vysoký obsah sekundárních rostlinných látek, jako jsou fenolové kyseliny a flavonoidy. Obsahují pektin, který váže v žaludku tuky a cholesterol. Jablka obsahují 3 až 16 % cukrů na 100 g čerstvé hmoty.

Černý rybíz obsahuje desetkrát více vitaminu C než citrony. Důležitý je rutin ze skupiny vitaminů P. V rybízu najdeme i vitamíny skupiny B. Co se týče minerálů, je v něm zejména vápník a železo, dále hořčík, draslík a mangan.

V lidovém léčitelství se používá proti zánětům, zejména v krku a ústní dutině. Pokud si tak dopřejete sto gramů černého rybízu, hravě překročíte denní dávku vitamínu C!

Na černý rybíz by si však měli dát pozor lidé, kteří trpí nadměrným překyselením žaludku nebo pálením žáhy

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: