KAKAO RAW 150G BIO COUNTRY LIFE
Kód: 4349Detailní popis produktu
Nepražené, čisté kakao v biokvalitě. Tradiční surovina pro přípravu pečených i raw dezertů. Použít ho můžete i do smoothie či horkého mléka. V kombinaci s chilli je součástí exotických receptů.
SPECIFIKACE
Raw kakao v biokvalitě se báječně hodí do tradičních i těch méně obvyklých dezertu. Vykouzlíte s ním báječnou mramorovou bábovku, brownies, zmrzlinu i třeba čokoládové smoothie. Posypte si s ním ranní kaši nebo s ním ochuťte různé nepečené dezerty.
Recepty:
- Veganská mramorová bábovka - tip na recept hledejte v Dobrotách zima 2017-18 na str. 25
- Raw mandlovo-pekanový dezert - vyzkoušejte dezert z Dobrot podzim 2013 na str. 9
- Pohankový dortík s ovocným agarem - dobrotu připravíte podle Dobrot podzim 2015 na str. 18
- Datlové perníčky - vyzkoušejte naší zdravější verzi tradičních vánočních perníčků, recept naleznete na webu
- Fondant s kokosovým krémem - karob v receptu z Dobrot jaro 2017 na str. 20 nahraďte raw kakaem
Kakao je vyrobeno ze semen kakaovníku a je základní surovinou pro výrobu čokolády. Má výraznou hořkou chuť a pěstuje se především v západní Africe. Původ kakaa ale najdeme v Jižní Americe, odkud se v 16. století dostalo i do Evropy.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu ocení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.
SLOŽENÍ
Kakaový prášek* se sníženám obsahem tuku (obsah kakaového másla v sušině nejméně 10 %). Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
PŘÍPRAVA
Vhodné k přípravě nápoje, na vaření nebo peční.
NUTRIČNÍ SLOŽENÍ
Kalorická hodnota/energie (na 100g):1471kJ/353kcal. Tuky: 11 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 6,8 g. Sacharidy: 20 g. z toho cukry: 2,5 g. Bílkoviny: 28 g. Sůl: 0,1 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ochucovadla |
---|---|
Hmotnost: | 0.15 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.