AGAR mořské řasy prášek 10g Natural Jihlava

2730
1 hodnocení

Agar (jinak též agar-agar) je přírodní polysacharid (lineární polymer galaktózy) s vysokou gelující schopností, který se vyrábí z červených mořských řas rodů Floridae a Gelidium. Používá se jako živné médium pro kultivaci mikroorganismů a rostlin. Taje při 96 °C a tuhne při 40 °C. Agar se používá také jako léčivý obvaz u domorodných kmenů.

potravinářství se agar používá k ochucování, jako stabilizátor i zahušťovací prostředek a v mnoha výrobcích asijských kuchyní od cukrářských a pekařských výrobků až po mražené dezerty, různá želépudinky apod. Je známý i jako japonská želatina, kanten nebo E406. Agar je součástí cukrárenských želé. Umožňuje vytvářet tzv. vysoké vrstvy želé, jež dobře drží tvar při krájení. Výrobky obsahující agar jsou proto vhodné pro domácí přípravu extra vysoké vrstvy želé na dorty a zákusky.


23 Kč
Kategorie: Koření a bujony
 

Složení:

mořská řasa Agar

 

Nutriční hodnoty:

Energetická hodnota 701,4 kJ / 167,8 kcal
Tuky 0 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 83,90 g
z toho cukry 0 g
Bílkoviny 0 g
Sůl 0 g

 

Návod k použití:

obsah sáčku nasypeme do 1l pitné vody nebo ovocné šťávy, přivedeme k varu, sejmeme z ohně, necháme trochu vychladnout a nalijeme do připravené formy s ovocem nebo na dort. V chladu necháme ztuhnout.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: