Mouka žitná chlebová 2 kg Bohutín

  • 1 z 2

Kvalitní žitná mouka z rodinného mlýna rodiny Dubských na řece Litavce u Příbrami. 

Základem kvalitní mouky je výběr kvalitního zrna a léty prověřený způsob zpracování.


48 Kč
Kategorie: Farmářské produkty trvanlivé
 

Žito je prastará obilovina, typická pro oblast Evropy. V dnešní době je vytlačováno pšenicí. Žitné produkty jsou však výživnější. Obsahuje vysoký podíl minerálních látek. Má méně lepku než mouka pšeničná, proto se pro přípravu chleba standardně míchá s pšeničnou moukou v poměru 1:1 až na podíl 60 % žitné mouky na 40 % mouky pšeničné. Pokud není míchání žádoucí, lze menší soudržnost žitné mouky vyřešit pečením ve formě. Žitnou mouku doporučujeme před mísením těsta provzdušnit prosetím. Těsto pak lépe kyne. Žitná mouka je tmavší než pšeničná. Nedělí se na hladkou, polohrubou a hrubou, ale jen na klasickou chlebovou a celozrnnou. Žitná mouka udržuje vlhkost, díky ní je chléb šťavnatější a trvanlivější.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: