Ječná mouka 1 kg Bohutín

  • 1 z 2

Kvalitní ječná mouka z rodinného mlýna rodiny Dubských na řece Litavce u Příbrami. 

Základem kvalitní mouky je výběr kvalitního zrna a léty prověřený způsob zpracování.


55 Kč
Kategorie: Farmářské produkty trvanlivé
 

Ječná mouka je stejně jako ječmen výborným zdrojem sacharidů, které se pomalu uvolňují. Obsahuje mnoho vitamínů skupiny B. Ječná mouka není standartní moukou používanou na pečení chleba - obsahuje málo lepku. Protože ale ječná mouka zvyšuje svěžest, vláčnost a trvanlivost, velmi často se používá jako příměs do základů těst, nebo na pečení plochých chlebových placek. Z ječné mouky se také připravují skvělé lívance a palačinky.

Živiny: vitamín B1, vitamín B2, vitamín B3, vitamín B5, vitamín B6, vitamín E, vitamín K, beta-karoten, kyselina listová, vápník, měď, železo, mangan, hořčík, fosfor, draslík, křemík, zinek, vláknina, bílkovina, složité sacharidy,...

Použití v kuchyni: Ječná celozrnná mouka lze použít na pečení a vaření ve formě příměsi (cca 20%) do běžné mouky na zlehčení a zvýšení svěžesti. Zejména se využívá do pečiva, knedlíčků, zavářek, omáček, pudinků, krémů, na palačinky, lívance,...

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: